VINKKIMME LOIMEN MITOITUKSEEN

Kun ostat mitä tahansa loimea hevosellesi, istuvuus on avainasemassa, eikä sitä pidä koskaan aliarvioida. Vaikka olisit ostanut upeimman ja kalliin loimen, jossa on monia ominaisuuksia, se voi mahdollisesti aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä, jos se ei sovi hyvin juuri sinun hevosesi anatomiaan. Tässä ovat parhaat vinkkimme, jolla löytää hyvä istuvuus:

  • Mittaa hevosesi ennen kuin valitset loimea. Tämä voidaan tehdä normaalin mittanauhan avulla. Aseta mittanauhan toinen pää hevosen rintakehän keskelle ja toinen pää hevosen pakaraan, johon loimen odotetaan päättyvän.

  • Hevosloimet mitoitetaan senttimetreinä ja tuumina - tarkista, minkä kokoisen loimen olet hankkimassa, sillä 66 tuumaa on eri mitta, kuin 6,6" tuumaa.

  • Suosittelemme valitsemaan loimen niin, että sisäloimi ei jää reiluksi ja istuu hyvin ilman pyörimistä hevosen päällä. Usein paksummassa ulkoloimessa moni haluaa valita yhtä kokoa sisäloimea isomman, jotta alle mahtuu tarvittaessa paksumpia talliloimia. Jos et käytä paksuja talliloimia ulkoloimen alla, voit valita normaalia kokoa.

näin mittaat hevosesi mitat

Nappaa nämä mitat talteen, kun valitset mitä tahansa loimea hevosellesi. Näin vältät turhat ongelmat ja väärät ostokset!

Säkä-häntämitta kokotaulukossa englanniksi: back measurement (cm)

Rinta-takapää-mitta kokotaulukossa englanniksi: bottom measurement (feet)

Loimen koot

Ohessa Shires-loimien kokotaulukko tuumina ja senttimetreinä.

Bottom measurement (feet) on hevosen loimen tuumakoko, jota voi tulkita seuraavalla kaavalla: 6,6" loimi on säkä-häntämitaltaan 150cm mittainen.

Shiresin loimista normaalisti voi valita normaalin loimikoon, jota hevonen muutenkin on käyttänyt. Kokomitoitus enemmän hieman reilu, kuin että olisi naftia mittaa. Mittaa kuitenkin tarkkaan esim. hevosesi selkämitta, jotta tiedät että loimi ei jää liian lyhyeksi.