Kuolainten käyttäminen
kilpailuissa

KUOLAIMEN PAKSUUS

Beriksen kuolainmallien paksuudet menevät yleisesti ottaen seuraavasti:

Thin Comfort soft tai hard: sivut 16mm, keskiosa 10mm

Comfort soft tai hard: sivut 20mm, keskiosa 14mm

Tongue port: samat paksuudet kuin comfort, kielentilan korkeus 30mm

Kuolainrenkaiden mitat

Oliivirenkaat: 6cm / 7,6cm

Pyörivä rengas: 4,5cm / 6cm / 7,5cm hieman mallista riippuen

suuosat pehmeimmästä kovimpaan

prime

Prime-suuosa on notkea, erittäin taipuisa ja todella pehmeä suuosa yliherkille ja todella todella pehmeää kuolainta kaipaavalle. Materiaali ei sovi kuolainta pureskeleville hevosille.

SOFT

Valitessasi Thin comfort-suuosan, suuosa on ohuempi kuin normaali comfort-paksuus ja suuosa joustaa enemmän.

Comfort-paksuus (myös Tongue port ja Konnex soft) on hieman paksumpi, joustaa hieman vähemmän mutta on silti pehmeä herkälle hevoselle paksumman rakenteen ansiosta.

HARD

Sekä kielentilallisista, että suorista thin/comfort malleista on saatavilla myös soft-version lisäksi kovuus Hard, Hard on kova, taipumaton ja voimakkaampi vaikutukseltaan, sillä jousto jää kuolaimesta pois.

IRON FLAT

Iron flat on perinteinen metallimateriaali ilman pinnotteita, eli vastaa normaalia metallikuolaimen kovuutta. Iron flatia löytyy nivellettyinä ja suorina vaihtoehtoina. Tämä on vaikutukseltaan "kovin" Beriksen vaihtoehdoista, sillä siinä ei ole synteettistä päällystettä.

kankikuolaimet

Berikseltä saadaan kankikuolaimia metallisena, tai myös elintarvikemuovilla päällystettynä samoilla suuosilla, kuin "nivel"kuolaimiakin. Eli suuosat thin comfort, comfort, tongue port, konnex kaikki tilattavissa soft- ja hard-kovuuksilla.